Domov  
     
  Upravljanje projekta  
  Blagovna znamka  
 

Geomantična študija

 
 

Delavnice z javnostjo

 
 

Meditativne poti

 
  Litopunkturni projekt  
  Objekt TRIS  
  Predstavitve, promocija  
  Povezave  
 

 

Foto galerija koncerta
Prifarskih muzikantov

Foto galerija
Sejma sveta Kolpe

 

 
     
 

VLOGAKOLPSKE DOLINE V EVROPSKEM PROSTORU

Energijsko gledano je Evropski prostor sestavljen okrog osi, ki se razteza od Krete čez srednjo Evropo do Islandije. Ima podobno vlogo kot hrbtenica pri človeškem telesu. Vzdolž hrbtenice se nahaja sedem glavnih energijskih centrov imenovanih »čakre«. Kolpska dolina leži ob hrbtenici Evrope in sicer prav na robu energijskega polja sončnega pleteža. Slednje se razteza med Prago in Bernom,oziroma med Frankfurtom in Zagrebom. Lahko ga primerjamo z notranjim soncem. Slednji ima nalogo oskrbovati Evropski prostor z življenjskimi silami.
Na področju sveta Kolpe se nahajajo dragoceni vitalno-energijski viri, iz katerih se napaja širno polje solarnega pleksusa Evrope, da bi lahko opravljalo svojo vlogo v evropskem prostoru.

1= Kreta, Grčija (korenski center Evrope)
2= Balkan v sodelovanju z Južno Italijo in Panonsko nižino (spolni center Evrope)
3= Srednja Evropa - energijsko polje sončnega pleteža Evrope
7= Islandija (kronski center Evrope)

 

VAJE

Ko se približate litopunkturnemu kamnu in stopite v njegovo energijsko polje, za nekaj časa ostanite v tišini in zbranosti. Opazujte svoje občutke in telesne reakcije.

Morda boste nevidne sile kraja najbolje začutili, če kamnu obrnete hrbet. Hrbet je poleg rok najbolj občutljiv instrument za dojemanje vitalnih, čustvenih in duhovnih sil prostora.

Kvalitete katere litopunkturni kamen koncentrira boste lahko doživeli, če kamen trdno objamete in se predate silam, ki tečejo skozenj.

Poskusite naslednjo vajo dojemanja: vzemite litopunkturni kamen za kratek čas vase in opazujte občutke, ki se bodo porodili znotraj vas.

Vaja dojemanja: Oddaljite se od litopunkturnega kamna za nekaj korakov in mu obrnite hrbet. Potem z rokami tipajte v prostor za hrbtom. Kakšne kvalitete občutite?

 

 
© Občina Kostel, 2008